Top 10 goede voornemens!

Aan het einde van het jaar is het een goed moment om even terug te kijken op het voorgaande jaar en jezelf af te vragen of je op de goede weg bent. Voor veel mensen is de jaarwisseling een moment van bezinning. Een nieuw jaar betekent immers weer een frisse start.

Wat zijn de dingen die je graag zou willen veranderen of waar ben je niet tevreden over? Ben je benieuwd welke goede voornemens het meest voorkomen en staan jouw goede voornemens er ook tussen?

 1. Afvallen

Met stip op nummer 1 staat het goede voornemen om af te vallen. Veel mensen grijpen na de feestdagen de kans om hun leefstijl te verbeteren. Bewegen en minder eten en stel jezelf concrete doelen, is het advies. Wil je meer weten over hoe je het beste kunt afvallen, kijk bijv. op www.voedingscentrum.nl

 1. Meer tijd voor familie en vrienden

Door een druk leven zien we onze familie en vrienden minder vaak dan we eigenlijk zouden willen. Veel mensen willen in het nieuwe jaar daarom meer tijd vrijmaken voor familie en vrienden.

 1. Beter omgaan met geld

Geld speelt een grote rol in ons leven. Niet gek dus dat beter omgaan met geld een populair voornemen is voor het nieuwe jaar. Wie goed met geld omgaat, zal meer over hebben om leuke dingen te doen, te sparen of eventuele schulden af te betalen.

 1. Stoppen met roken

Stoppen met roken staat ook vaak bovenaan het lijstje met goede voornemens. Roken heeft veel nadelige gevolgen voor je gezondheid én voor je portemonnee. Voor velen is het nieuwe jaar dan ook een reden om te proberen Het nieuwe jaar is voor velen dan ook een reden om te stoppen met roken. Heb je ondersteuning nodig, vraag je huisarts of apotheker om advies.

 1. Relaxter leven

Als je veel stress hebt in je leven, is het belangrijk om af en toe even op adem te komen. Veel mensen willen dan ook minder stress en meer rust in het nieuwe jaar. Bijvoorbeeld door te beginnen met yoga, meditatie of met het ‘gewoon allemaal even wat rustiger aan doen’. Steeds meer mensen kiezen echter bewust voor onthaasten.

 1. Minder alcohol drinken

Het nieuwe jaar wordt doorgaans ingeluid met champagne en andere alcoholische versnaperingen. Toch zien veel mensen het nieuwe jaar als een kans om te minderen of helemaal te stoppen met alcohol drinken. Zoek professionele hulp als je denkt dat nodig te hebben of praat erover met vrienden of familie. Als je wat wilt matigen, spreek dan een limiet met jezelf af. En houd je daaraan.

 1. Schulden afbetalen

Het hebben van schulden zorgt vaak voor veel stress. Daarom nemen veel mensen zich voor om in het nieuwe jaar hun schulden (zo veel mogelijk) af te betalen. Stel een plan op, schakel hulp in en ga werken met als doel om die schuld helemaal weg te krijgen of althans flink te verminderen.

 1. Meer orde en structuur

Als het leven even niet zo loopt als je had gewild, dan kan dit veel stress en onrust veroorzaken. Daarom nemen veel mensen zich voor om in het nieuwe jaar beter te plannen, zich meer aan afspraken (met zichzelf) te houden en vaker op te ruimen. Zo krijg je meer structuur in je leven.

 1. Anderen helpen

Als je iets voor een ander doet, wordt dat zeer gewaardeerd. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk, de planten van de buurman water geven of boodschappen doen voor een ander. Het geeft jezelf ook veel voldoening om iets goeds te doen.

 1. Iets nieuws leren of doen

Er wordt altijd gezegd: ‘Een mens is nooit te oud om te leren’. En dat is nog waar ook. Veel mensen zien het begin van het nieuwe jaar als een kans om iets nieuws te leren. Dus wilde je altijd al eens Italiaans leren, een wijncursus doen of leren tennissen? Het komende jaar is de kans om dit waar te maken.

Ons advies

 • Stel haalbare en realistische doelen
 • Wees niet te streng voor jezelf. Lukt het een keer niet, begin opnieuw
 • Stel een positief doel, bijv. ik wil gezonder leven
 • Maak een voorstelling van de nieuwe situatie en houd dat beeld voor ogen
 • Vertel je voornemen aan andere mensen of doe het samen

Ons advies

No products found
© 2024 Livsane | Website: Next Lead