Ons advies bij voetschimmel

Een goede voetverzorging is belangrijk om de huid gezond te houden. Zo voorkom je niet alleen problemen, maar zorg je er ook voor dat voetklachten sneller herstellen.

Met name in de zomer als je vaak open schoenen of slippers aan hebt, wil je een veelvoorkomende en hardnekkige kwaal als voetschimmel zien te voorkomen.

Voetschimmel  is een huidinfectie die veroorzaakt wordt door schimmels die de huid aantasten. Door de ontstekingsreactie ontstaat er schilfering tussen de tenen, jeukende blaasjes aan de voetzolen of rode schilferende huid aan de voetranden.

Ook kunnen er blaasjes verschijnen waar helder vocht uit komt. Vaak zijn ook de teennagels aangedaan. Besmetting vindt vaak plaats in zwembaden, sauna’s en gemeenschappelijke douches.

Wat kun je zelf doen tegen voetschimmel

  • Was je voeten elke dag, liefst met weinig of helemaal geen zeep. Als  je zeep gebruikt, kies neutrale zeepsoorten die de zuurgraad van de huid niet aantasten.
  • Droog je voeten zorgvuldig af, vooral tussen de tenen.
  • Trek elke dag schone sokken, bijvoorbeeld katoenen of wollen sokken.
  • Draag goed ventilerende, liefst leren schoenen. Trek niet elke dag dezelfde schoenen aan.
  • Loop binnenshuis zo vaak mogelijk op blote voeten of sokken.
  • Draag badslippers in gemeenschappelijke doucheruimten, sauna’s en zwembaden

Wanneer naar de huisarts?

Ga naar de huisarts als de voetschimmel na behandeling met antischimmelcrème en hygiënische maatregelen niet minder is geworden.

Ons advies

In de apotheek zijn diverse antischimmelcrèmes en strooipoeder verkrijgbaar waarmee je je voeten, sokken en schoenen kunt behandelen.

Voetschimmel kan het beste behandeld worden met miconazol voor kinderen en volwassenen en terbinafine voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen.

Vraag je apotheker om advies.

Verkoudheid
© 2024 Livsane | Website: Next Lead