Houd je handen soepel en gezond!

In deze periode heeft iedereen de behoefte om vaker naar buiten te gaan. Je handen kunnen dan extra verzorging gebruiken. Handen zijn veel gevoeliger voor uitdroging dan de rest van het lichaam, omdat handen continu in aanraking komen met gure wind, droge lucht, water of ontvettende producten.

Sommige mensen zijn gevoeliger voor het krijgen van droge handen dan anderen. Dat heeft met erfelijke factoren te maken, maar ook met de verzorging van de handen. Als je vaak je handen wast met zeep spoel je de natuurlijke huidvetten weg. Het gevolg is dat je huid zijn eigen vochthuishouding niet meer goed kan reguleren en uitdroogt. Ook vaak met heet water spoelen of wassen droogt de huid enorm uit. Droge handen zien er ruw en rood uit en kunnen schilferen. Daarnaast jeuken droge handen vaak en kunnen ze pijn gaan doen wanneer er kloofjes ontstaan. Kloofjes zijn barsten of scheuren in een erg droge huid.

Extra verzorging

Wie lief is voor zijn handen, heeft vaak minder snel last van een droge huid. Heb je eenmaal last van droge handen, verzorg ze dan extra goed. De handen dagelijks insmeren met een goede handcrème is geen overbodige luxe.

Tip Als je je handen regelmatig scrubt, worden de dode huidcellen verwijderd, waardoor je handcrème zijn werk beter kan doen. Zo neem je afscheid van een droge en schilferige huid.

Extreem droge handen en kloofjes

Heb je last van extreem droge handen dan kan er sprake zijn van een huidziekte zoals eczeem, een droge omgeving of het gebruik van vetoplossende stoffen.  Een vette zalf beschermt de droge huid optimaal. Kloven kunnen behandeld worden met klovenzalf. Belangrijk is vooral hoe vaak je het middel gebruikt. Geef de huid geen kans om opnieuw uit te drogen.

Wat kun je zelf doen?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Wanneer je van jezelf weet dat je snel last hebt van droge handen, kun je je hiertegen beschermen. Zorg voor een goede luchtvochtigheid in huis. Als je naar buiten gaat bij slecht weer of in de tuin gaat werken draag dan handschoenen. Smeer na iedere wasbeurt de handen weer goed in met een zalf of crème. Wie dagelijks goed zijn handen verzorgt, zal veel minder last hebben van droge handen. Wanneer extreem droge handen ook echt droog blijven ondanks alle zorg, kun je het beste even langs de huisarts gaan. Vaak is er dan toch meer aan de hand zoals bijvoorbeeld een huidziekte.

Ons advies

De verzorgende en verzachtende handcrème van Livsane met amandelolie en aloë vera herstelt het vochtgehalte van de huid en is rijk aan mineralen en vitamine A, B en E. Aloë vera extract helpt de huid elastisch te houden en heeft een verzachtende en kalmerende werking. Gebruik de handcrème meerdere malen per dag voor het beste resultaat. Heb je een extreem droge huid of last van kloofjes? Gebruik dan een vettere zalf.  Klovenzalf van Livsane is een verzorgende zalf, te gebruiken bij een gesprongen, droge en ruwe huid. En is zeer geschikt voor de verzorging kloofjes op handen en/of voeten. Breng de zalf dagelijks twee keer royaal aan en laat de zalf goed intrekken.

Bron: mens en gezondheid

© 2024 Livsane | Website: Next Lead