Hoe houd je jouw weerstand op peil?

Het begrip weerstand wordt gebruikt om de mate van vatbaarheid voor infecties aan te geven. Maar het is in feite een functie van ons afweersysteem dat bescherming biedt tegen bedreigingen van buitenaf, zoals virussen en bacteriën.

Een goede weerstand, de naam zegt het al, zorgt ervoor dat je lichaam goed weerstand biedt tegen virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Wanneer je weerstand laag is, ben je vatbaarder voor infecties, verkoudheid of griep. Ook kunnen infecties bij mensen met een verlaagde weerstand wat heftiger verlopen dan bij mensen met een goede weerstand.

Gezonde en gevarieerde voeding

Als je gezond en gevarieerd eet krijg je dagelijks voldoende vitaminen en mineralen binnen. Dit is van belang om een goede basisweerstand te behouden zodat je je kan weren tegen bacteriën en virussen. Maar dit is niet voor iedereen haalbaar. Er zijn verschillende vitaminen die een rol spelen bij de weerstand. Ze beschermen het lichaam tegen bijvoorbeeld verkoudheid en griep. Vitamine C is de meest bekende vitamine.

Extra vitamines

Met gezonde en gevarieerde voeding is het mogelijk om alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Er zijn echter bepaalde groepen waarvoor speciale adviezen gelden, zoals kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een getinte huidskleur. Zij doen er verstandig aan om extra vitamine bij te slikken.

  • Vitamine C 500 mg ondersteunt het afweersysteem en het energieniveau. Voor volwassenen en kinderen dagelijks 1 tablet tijdens het ontbijt. Tablet in z’n geheel doorslikken met water.
  • Multi Totaal 50+ is speciaal samengesteld voor mensen vanaf 50 jaar. Dagelijks gebruik van Multi Totaal 50+ als aanvulling op de voeding draagt bij aan een fit en actief leven. Vitamine C ondersteunt o.a. de weerstand en een goede conditie van de bloedvaten. Vitamine B3, B5, B6 en B12 ondersteunen het energieniveau en zijn bovendien goed voor het geheugen en het concentratievermogen. Dagelijks 2 tabletten tijdens het ontbijt. Tablet in z’n geheel doorslikken met water. Niet geschikt voor kinderen tot en met 3 jaar.
  • Multi Totaal Kind kauwtabletten met tutti frutti smaak. Tijdens de groei en als aanvulling op de dagelijkse voeding. Bevat calcium en vitamine D ter ondersteuning van de normale groei en ontwikkeling van botten bij kinderen en ijzer en zink ter ondersteuning van de weerstand. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dagelijks twee kauwtabletten tijdens het ontbijt.
  • Multi Totaal kan een goede aanvulling op de voeding zijn. Bevat vitamine C en zink ter ondersteuning van de weerstand. Vitamine B3, B6, B12 en biotine voor geestelijke en lichamelijke energie. Dagelijks 2 tabletten tijdens het ontbijt. Tablet of tabletten in zijn geheel doorslikken met water. Niet geschikt voor kinderen onder 1 jaar.

Voor alle (multi)vitaminen en voedingssupplementen geldt, lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking en overschrijd de aanbevolen dagdosering niet. Via de linkjes kun je alle productinformatie vinden.

Een sterke weerstand ontwikkelen

Bekijk hier het Livsane assortiment voor een sterkere weerstand in de koudere herfst- en wintermaanden.

Ons advies

No products found
© 2024 Livsane | Website: Next Lead