Leg je voeten in de watten

Een goede voetverzorging is belangrijk. Onze voeten dragen ons hele gewicht, ze mogen dus best eens goed verwend worden. Door je voeten regelmatig goed te verzorgen, voorkom je veel voetproblemen. En gezonde voeten zijn mooie voeten.

Hielkloven en blaren

Als de huid rond de hielen verdikt en erg droog is, verliest het zijn soepelheid en kunnen er kloofjes of barstjes ontstaan. Soms staat de huid zelfs een beetje open en dit kan erg pijnlijk zijn. Blaren ontstaan meestal door druk of wrijving, bijvoorbeeld door te krappe schoenen of vochtige sokken.

Een andere oorzaak is extreme verhitting en/of verkoeling van de huid. Een blaar hoeft niet altijd klachten te geven, maar in veel gevallen wordt een blaar wel als pijnlijk ervaren. Blaren genezen meestal vanzelf of na behandeling.

Onze tips voor een goede voetverzorging

Droog je voeten goed af na het wassen, vooral tussen de tenen en smeer ze dagelijks voor het slapen gaan goed in met een speciale voetcrèmeof vochtinbrengende crème.

Tip: trek na het insmeren van de voeten katoenen sokjes aan of wikkel ze in plastic folie, zodat de crème nog beter zijn werk kan doen.

Wanneer naar de huisarts?

Bij ernstige hielkloven of blaren is het belangrijk om advies te vragen aan de huisarts om te voorkomen dat er complicaties ontstaan, zoals bacteriële infecties.

Ons advies

Door overtollig eelt te verwijderen met bijvoorbeeld een puimsteen en de voeten twee maal daags in te smeren met een vette crème, voorkom je verdere uitdroging. Als er al kloofjes zijn ontstaan, gebruik dan een speciale klovenzalf.

Als je een blaar hebt, is het aan te raden deze af te dekken met een blarenpleister.  Zo’n pleister vormt als het ware een tweede huid. Het zorgt ervoor dat de druk op de blaar vermindert.

© 2024 Livsane | Website: Next Lead