‘R’ in de maand? Werk aan je weerstand!

De ‘R’ is weer in de maand. Uiteraard hebben we het dan over de maanden september tot en met april. Traditioneel zijn dit bij uitstek de maanden waarin het goed mosselen eten is. Uiteraard focussen wij ons op een ander fenomeen. Onze weerstand! Die heeft het in de maanden met een ‘R’ zwaar te verduren.

Onze voorouders hadden een paar eeuwen geleden te maken met minder verse groenten en fruit in de herfst, winter en het prille voorjaar en daarom vaak te kampen met een gebrek aan vitamine C. Laat dat nu net een van de belangrijkste vitamine zijn om je weerstand op peil te houden. Een gebrek aan vitamine C (en D) in combinatie met lagere temperaturen maakt dat mensen, ook vandaag de dag, meer vatbaar zijn voor (neus)verkoudheid, griep en lipblaasjes. Graag geven we je tips om aan je weerstand te werken. En advies om je immuunsysteem een beetje extra te ondersteunen met bijvoorbeeld de producten van Livsane.

Verbeter je weerstand met de volgende tips

Een goede weerstand zorgt ervoor dat je lichaam weerstand biedt tegen virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. Wil je werken aan je weerstand? Dan kunnen de volgende leefregels daarbij helpen.

 1. Eet niet alleen gezond maar ook gevarieerd. Mijd als het kan voeding die lastig te verteren is, omdat dit extra belastend is voor je immuunsysteem. Moeilijk verteerbare voedingsstoffen zijn bijvoorbeeld zuivelproducten, producten met gluten en lactose.
 2. Er zijn verschillende vitaminen die een rol spelen bij de weerstand. Vitamine C is de meest bekende weerstandvitamine. Vitamine C zit met name in koolsoorten, paprika, citrusfruit, kiwi’s en bessen.
 3. Omdat we in de winter veel minder daglicht en dus zon hebben, maakt ons lichaam ook minder vitamine D aan. Vroeger namen mensen een lepel levertraan als de R in de maand zat. Gelukkig hebben we nu tabletjes met vitamine D.
 4. Stress zorgt ervoor dat ons lichaam in een vlucht-of-vecht situatie komt. Langdurige stress zorgt ervoor dat het immuunsysteem minder weerstand kan bieden. Dus probeer stress zoveel mogelijk te vermijden, voldoende slaap is daarbij essentieel. En beweeg voldoende, ga meer naar buiten en blijf sporten!
 5. En dan gelden er natuurlijk nog de basis hygiëneregels waarmee we allemaal de afgelopen anderhalf jaar doordrongen zijn: was regelmatig je handen. Want handen wassen is namelijk nog altijd de beste manier om besmetting met het virussen te voorkomen.

Middelen om je weerstand een boost te geven

Als je bovenstaande ‘leefregels’ in acht neemt dan werk je aan je weerstand. Toch zijn er groepen mensen die ondanks hun goede inzet extra vitaminen kunnen gebruiken. Livsane heeft voor deze mensen de volgende producten in het assortiment:

 • Vitamine C 500 mg ondersteunt het afweersysteem en het energieniveau. Voor volwassenen en kinderen dagelijks 1 tablet tijdens het ontbijt.
 • Vitamine D 400 IE en 800 IE  wanneer tijdens de donkere dagen de huid minder vitamine D kan aanmaken is het aanvullen van vitamine D door inname van een tablet ondertussen een vertrouwd alternatief.
 • Vitamine B Complex draagt bij aan het energieniveau en ondersteunt de weerstand.
 • Multi Totaal kan een goede aanvulling op de voeding zijn. Bevat vitamine C en zink ter ondersteuning van de weerstand. Vitamine B3, B6, B12 en biotine voor geestelijke en lichamelijke energie. Dagelijks 2 tabletten tijdens het ontbijt. Tablet of tabletten in zijn geheel doorslikken met water. Niet geschikt voor kinderen onder 1 jaar.
 • Multi Totaal 50+ is speciaal samengesteld voor mensen vanaf 50 jaar. Dagelijks gebruik van Multi Totaal 50+ als aanvulling op de voeding draagt bij aan een fit en actief leven. Vitamine C ondersteunt o.a. de weerstand en een goede conditie van de bloedvaten. Vitamine B3, B5, B6 en B12 ondersteunen het energieniveau en zijn bovendien goed voor het geheugen en het concentratievermogen. Dagelijks 2 tabletten tijdens het ontbijt. Tablet in z’n geheel doorslikken met water. Niet geschikt voor kinderen tot en met 3 jaar.
 • Multi Totaal Kind kauwtabletten met framboos-/kersensmaak. Tijdens de groei en als aanvulling op de dagelijkse voeding. Bevat calcium en vitamine D ter ondersteuning van de normale groei en ontwikkeling van botten bij kinderen en ijzer en zink ter ondersteuning van de weerstand. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dagelijks twee kauwtabletten tijdens het ontbijt.
 • Probiotica + Zink capsules draagt met 8 miljard levende melkzuurbacteriën, die levend de darm bereiken, bij aan een normale functie van het immuunsysteem.

Ons advies

Voor alle (multi)vitaminen en voedingssupplementen geldt, lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking en overschrijd de aanbevolen dagdosering niet.

Ons advies

No products found
© 2024 Livsane | Website: Next Lead